Poti descarca si completa formularul de retur aici: Formular de retur

Vrei sa faci retur? Ce trebuie sa faci pentru ca procesul de retur sa decurgă ușor: 

  • Asigura-te ca îndeplinești condițiile de retur
  • Completează formularul disponibil pe redtools.ro
  • Daca ai nevoie de ajutor apelează un operator la telefon 0723.384.260 sau scrie-ne la adresa comenzi@redtools.ro

POLITICA DE RETUR

CONDITII GENERALE PRIVIND DREPTUL DE RETRAGERE SI DE RETUR

pentru produsele achiziționate prin contract la distanta sau prin contract in afara spatiilor comerciale (art. 9 OUG nr. 34/2014)

 

Persoanele juridice nu beneficiază de dreptul de retur, restul condițiilor se aplica doar pentru persoane fizice, denumite, in continuare consumatori. In cazul produselor neconforme sau defecte achiziționate de persoanele juridice, acestea din urma beneficiază de drepturile conferite de prevederile legale privind garanția produselor.

Consumatorii (respectiv “orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociație, care acționează in scopuri din afara activității sale comerciale, industriale sau de producție, artizanale ori liberale” – O.G. nr. 21/1992) beneficiază de dreptul de retragere al consumatorului, aceștia putând returna produsele cumpărate prin intermediul site-ului si magazinului online www.redtools.ro, in termen de 14 zile de la primire, fără a fi obligați sa ofere o justificare.

In cazul in care Cponsumatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile.

Pentru a returna un produs trebuie sa completati formularul de retur pus la dispozitia dumneavostra pe site-ul www.redtools.ro, in termen de maxim 14 zile calendaristice de la data primirii produsului si sa il transmiteti la adresa de email: comenzi@redtools.ro. Ca urmare a acestei solicitari veti primi toate detaliile necesare returnarii, plus un numar de retur. Formularele a caror data de completare excede termenul maxim prevazut nu vor putea fi luate in considerare.

Returul produselor se poate face fizic sau prin curier, la sediul Vanzatorului. Costurile directe pentru returul produsului cad exclusiv in sarcina cumparatorului.

Produsele returnate trebuie sa fie insotite de certificatul de garantie in original şi copie a facturii de achizitie, precum si de toate accesoriile si documentatia de calitate cu care a fost livrat.

Va atentionam ca elementele considerate consumabile (printre care cele mai intalnite, dar nu absolute, sunt: perii de carbon, accesorii de test, filtre si saci aspirator, filtre sistem de filtrare, mandrine si elemente de fixare mandrine, talpi de fixare materiale abrazive, capete si elemente de taiat si fixat, capete de trimmere si motocoare, fire de taiere, cutite de taiere), in eventualitatea in care sufera utilizare, trebuie schimbate in cazul unui retur si valoarea lor va fi scazuta din totalul sumei returnate. Pentru a evita deteriorarea elementelor consumabile in cazul in care doriti sa testati produsul si credeti ca o sa il returnati aveti grija sa afectati la minim sau deloc aceste elemente (testarea fara sarcina este cea mai uzuala).

În cazul în care produsele returnate au facut parte dintr-o campanie promotionala si/sau concurs si din orice motiv clientul doreşte returnarea produselor participante, acesta este obligat să returneze şi cadoul primit cu sumă intactă sau i se va reţine contravaloarea acestuia.

De asemenea va rugam sa specificati in clar, pe colet, (nu pe ambalajul produsului) numarul de retur, adresa Consumatorului si adresa de destinatie.

In cazurile in care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse si de comun acord cu dumneavoastra.

Ne pastram dreptul de a refuza returul daca produsul in cauza nu poate fi adus la calitatea si starea pe care o avea in momentul acceptarii de catre dvs a conditiilor de contractare.

Produsele al caror retur, in urma analizei, nu este acceptat, sau pentru care Consumatorul nu a notificat intentia de retur catre Vanzator prin formularul enuntat mai sus sau telefonic, produsul va fi reexpediat catre Consumator, pe cheltuiala acestuia.

In functie de optiunea dvs., banii proveniti din stornarea produselor returnate se pot folosi pentru achitarea altui produs sau se pot returna in termen de maxim 14 zile de la primirea produsului de catre www.redtools.ro, in contul Consumatorului, indicat la completarea formularului.

Adresa de retur este Str. Henri Coanda Nr. 25 - Brasov. Returul la sediul societatii se poate face de luni pana vineri intre orele 8.00-17.00.

Nu este contract incheiat la distanta si nu se acorda Consumatorului dreptul de retragere din contract in termen de 14 zile de la incheiere, acel contract in cadrul caruia Consumatorul ridica personal /intra in posesia produselor achizitionate in incinta spatiului comercial fizic al Expert Tools SRL, magazin in care consumatorul are atat dreptul sa ceara, cat si posibilitatea sa obtina proba produselor (verificarea integritatii si testarea caracteristicilor tehnice) inainte de a le prelua /de a intra in posesia lor. Acest contract se considera incheiat in spatiul comercial al Expert Tools SRL, in prezenta simultana a Consumatorului si a profesionistului, la momentul in care consumatorul, dupa plata, accepta sa preia personal si efectiv produsele achizitionate, fara sa aiba importanta ca produsul a fost mai inainte precomandat sau rezervat in magazin de la distanta, sau ca s-a achitat anterior un avans, sau intreg pretul. Decizia Consumatorului de a prelua /de a intra in posesia fizica a produselor in magazinul www.redtools.ro fara a mai cere efectuarea probei tehnice, nu schimba natura contractului; acesta ramane incheiat in spatiul comercial al profesionistului in prezenta simultana a partilor si nu da dreptul Consumatorului la retragere din contract sau la alt tip de retur al produselor achizitionate. Prezenta clauza se aplica atat pentru bunuri, cat si pentru servicii.